Kalsiyum (Ca) ve Kalsiyum Noksanlığı
Kalsiyum (Ca) bitkiler tarafından Ca+2 şeklinde alınır. Çiçeklenme ve köklenmeyi olumlu etkiler. Daha canlı ve homojen meyve oluşumu sağlar. Hücre duvarını sağlamlaştırır, dokuları sıklaştırır bu sayede bitkilerin hastalıklara, kuraklığa, don ve stres koşullarına dayanımı artar. Fiziki hasarlara karşı direnci yükselir. Meyvelerin nakliye ve raf ömrünü uzatarak ticari kayıp risklerini azaltır. Bitki hücrelerinde tuz-su dengesi kurarak meyve saplarını kuvvetlendirir ve meyve dökülmesinin azalmasına yardımcı olur. Noksanlığı durumunda Elmada acı benek domateste ve biberde ise dip çürüklüğü, çiçek burnu yanıklığı gibi fizyolojik problemler ortaya çıkar.