Amino asitlerden, beklentilerin ötesinde sonuçlar almak isteyenlerin ürünü. STYM 25; Bitkisel kaynaklı, yüksek oranda Amino Asitler içeren, sınıfının en iyi ürünüdür.
ÜRÜN HAKINDA: STYM 25; %40,00 Toplam Organik Madde, %12,00 Serbest Amino Asitler, 15,00 Organik Karbon, %3,00 Organik Azot, %2,5 Potasyum Oksit içeren enzimatik hidroliz yöntemi ile elde edilmiş I.S.I molekülleri ile güçlendirilmiş çok özel amino asitli organik gübre çözeltisidir. I.S.I molekülleri salisilik Asit türevleri olup bitkinin otomatik savunma mekanizmasını tetikleyici oldukları bilinmektedir.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | w/w | w/v |
Serbest Amino Asitler | 12,00 | 15,00 |
Organik Karbon | 15,00 | 18,75 |
Organik Madde | 40,00 | 50,00 |
Toplam Azot (Organik Azot) | 3,00 | 3,75 |
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) | 2,5 | 3,13 |
I.S.I (Immonological System Initiator) | 3,00 | 3,75 |
Yoğunluk (d) gr/ml | 1,25 | |
pH (22 0C 1/10) | 5-7 |
BİTKİYE ETKİSİ
KÖKLENDİRME: Fide-Fidan döneminde uygulamalarda kılcal köklerin hücre bölünmesini artırarak, benzersiz kök oluşumu,
ŞELATLAMA; Yüksek serbest Amino Asit içeriği, beraber kullanıldığı diğer ürünlerin bitki tarafından gerek köklerden gerek ise yapraklardan emiliminde yüksek etki.
ENERJİ: Bitkinin en fazla enerjiye ihtiyaç duyduğu, köklenme-çiçeklenme-meyve bağlama ve meyve büyütme dönemlerinde, ilave enerji sağlayacağından, bitkilerin strese girmesine engel olur, bitkideki doğal hormonları uyarır. Bundan dolayıdır ki bitkiler normal işlevlerine devam eder. Yani kendi enerjisini normal hayati işlevleri için harcayacağından, verim ve kalitede olumsuzluk yaşanmaz.
TOPRAK YAPISI: Yüksek organik madde içeriği, organik maddece fakir toprakların Organik Madde miktarının artırılmasına, toprak da bakteri faaliyetlerine, toprak da bulunan ve bitki tarafından alınamayan bitki besin elementlerinin alınımında olumlu etki.
PERFORMANS: Toprakta bulunan organik materyalin ayrışmasına, mikroorganizmaların faaliyetlerinin artmasına, toprak da olup da alınamayan bitki besin elementlerinin özellikle (mikro elementlerin) bitki tarafından alınmasına önemli katkı.
YAPRAKTAN ETKİSİ: Protein sentezinde aktif rol oynar. Çiçeklenme, meyve tutumu ve meyve büyümesi üzerine olumlu katkı verir. Bitkideki doğal hormonları uyarır., yine meyvede şeker ve vitamin seviyesindeki artışa katkı sağlar. Beraber uygulandığında bitki besin elementlerinin ve zirai mücadele ilaçlarının yapraktan emiliminde artış gözlenmesine katkı sağlar.
NEDEN STYM 25?
Stym 25 Enzimatik hidroliz yöntemi ile elde edilmiş mükemmel bir amino asit kaynağıdır. Enzimatik hidroliz yöntemi ile elde edilen Amino Asitler kimyasal hidroliz yöntemi ile elde edilen Amino Asitlerden neden daha üstündür?
* Gerekli olan 20 Aminoasitin hepsi elde edilmiştir.
* Tüm Amino Asitler L formundadır. (doğal formdadır)
* Bitkiler tarafından çabuk ve kolay alınırlar.
* Enerji metabolizması için gerekli olan “Gutamine” devri yoktur.
* Asparagine tahribatı (bitki solunumunda müdahele) yoktur.
* Oksin sentezinin başlatıcısı olan “Triphtoptan” (büyüme hormonu) L formunda (doğal formda)dır.
* Serine ve Treonine`nin her ikiside serbest ve doğal formdadır.
* N amide teşekkül etmez.
* İçerik yüksek biyolojik ve besleyici değerdedir.
* İnorganik N (amonyum kloridi) bulunmaz.
Kimyasal Hidroliz (asit veya alkali hidroliz) Yöntemi ile Üretilen Diğer Amino Asitler:
* 16-18 aminoasitler elde edilebilmektedir.
* Aminoasitler L formunda değildir. Bazıları D formunda olup bitkiler tarafından alınamazlar.
* Glutamine devri vardır.
* Asparagine tahribatı görülür.
* Triphtophan tahribatı olur ve oksin sentezi etkilenir.
* Serine ve Treonine tahribata uğrar.
* Aspartic ve Glutamic asitler bitkiler için yarayışlı formda değillerdir.
* N amide oluşur.
* Düşük besleyici ve biyolojik bileşime sahiptirler.
* İnorganik N (amonyum kloridi) blunur.
ÖNERİLEN BİTKİLER VE ÖNERİ DOZLAR
Yapraktan Uygulamada
|
| 100 Lt suya (veya da) |
Sebzeler | Fide ve gelişme dönemlerinde 10-15 gün ara ile 2-3 uygulama. | 200-300 cc |
Çilek | Fide döneminde ve uyanma döneminde 15 gün ara ile 2-3 uygulama. | 150-200 cc |
Meyve ağaçları | Meyve tutumunu takiben 15-20 gün ara ile 2-3 uygulama. | 200-300 cc |
Hububat | Kardeşleşme ve sapa kalkma döneminde 1-2 uygulama. | 150-200 cc |
Muz | Onarımdan sonra 20-25 gün ara ile 2-3 uygulama. | 200-250 cc |
Zeytin | Çiçeklenmeden sonra 10-15 gün ara ile 1-2 uygulama. | 200-300 cc |
Bağ | Meyve tutumunu takiben 10-15 gün ara ile 2-3 uygulama. | 250 cc |
Narenciye | Çiçeklenme öncesi ve çiçeklenme sonrası 2 uygulama. | 200-500 cc |
Şeker Pancarı | 4 yapraklı dönemde ve sıralar kapanınca. | 250-300 cc/da. |
Mısır | Bitki boyu 25-35 cm ’ye ulaşınca. | 250-300 cc/da. |
Ayçiçeği | Bitki boyu 15-25 cm’ye ulaşınca. | 250-300 cc/da. |
Pamuk | İlk çiçeklenmeden 10 gün önce ve 1. uygulamadan 20 gün sonra. | 250-350 cc/da |
Patates | Çiçeklenmeden 10-15 gün önce. | 250 cc/da. |
Fındık | Çiçek öncesi ve iç bağlama döneminde 2 uygulama. | 250 cc |
Topraktan Uygulamada
| DOZ |
Meyve ağaçları | 6-10 cc/ağaç |
Muz | 6-10 cc/ağaç |
Bağ | 5-10 cc/ağaç |
Narenciye | 5-10 cc/ağaç |
Zeytin | 18 cc/ağaç |
Pamuk | 0,6 Lt/da. |
Süs Bitkileri | 0,4 Lt/da. |
Çilek | 0,5 Lt/da |
Sebzeler | 0,5-2,0 Lt/da. |
HATIRLATMA: Uygulama tablosundaki bilgi ve öneri dozları genel bilgilendirme amaçlı olup, yapraktan uygulamalarda yaprak analizine göre, topraktan uygulamalarda toprak analizine göre yapılacak öneri dozları esas alınmalıdır. Bu ürün diğer yaprak, taban gübreleri ve zirai mücadele ilaçları ile karışabilir. Geniş alan uygulamalarında ve/veya tereddüt halinde ön test yapınız. Rüzgarlı ve yağışlı havalarda uygulama yapılması önerilmez. Uygulama sabah veya akşam üzeri yapılmalı, uygulama esnasında hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir.
AMBALAJ: 1 L x 20 Ad/Koli, 5 L x 4 Ad/Koli, 20L x 1