STYM ANIMAL, yüksek hayvansal kaynaklı (menşeili) amino asit içerikli ürünler kategorisindeki en etkili üründür. STYM ANIMAL, yüksek alınabilir amino asit içeriği ile, bitkilerinizin enerji kaynağıdır.
ÜRÜN HAKKINDA
* Bitkisel aminoasitlere göre çok daha hızlı ve etkilidir.
* İçeriğinde bulunan peptitler sayesinde uzun süreli ve kalıcı etkinlik sağlar.
* Çok özel içeriği sayesinde (en etkili aminoasitler olan; prolin, glisin, lysine, hidroksiprolin) kısa zamanda etkili sonuç alınmasını sağlar.
* Değişken ortam koşullarının bitki üzerindeki olumsuz etkilerini (stres) ortadan kaldırır. Daha dirençli ve sağlıklı bitki gelişimi sağlar.
* Uygulanan diğer kimyasallar ve organik bitki besleme ürünlerinin bitkiler tarafından alınımını (emilimini) arttırarak, doğru beslenmeyi teşvik eder.
* Bitki için yararlı mikrobiyal canlılığı uyararak yetiştiricilik için en uygun koşulları teşvik eder.
* Bitkinin vejetatif ve generatif aksamının, optimum koşullarda çalışmasını sağlayarak, bitkinin genç ve aktif olmasına yardımcı olur.
* Meyvelerin istenilen zamanda olgunlaşmasını sağlar, fruktoz miktarının artmasına olumlu katkı verir ve ayrıca meyvelerde brix oranını yükseltir
* Minimum dozlarda maksimum etki göstererek, ekonominize katkı sağlar.
* Yayıcı-Yapıştırıcı (adjuant) özelliği vardır.
*Tarım ilaçları, yaprak gübreleri ve yayıcı-yapıştırıcılarla karıştırılarak kullanılabilir.
GARANTİ EDİLEN İÇERİK | w/w | w/v |
Toplam Organik Madde | 50,00 | 62,50 |
Organik Karbon | 24,00 | 30,00 |
Organik Azot | 8,00 | 10,00 |
Serbest Aminoasit | 13,00 | 16,25 |
pH | 4-6 |
KULLANIM DOZU VE ZAMANI
Bitki Adı | Uygulama Dönemleri | Yapraktan Uygulama Dozu |
Meyveler (Armut, Ayva, Badem, Elma, Erik, Kayısı, Kiraz, Şeftali, Vişne… vb) | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda. | 200-300 ml/100 L su |
Tarla Bitkileri (Ayçiçeği, Arpa, Buğday, Çavdar, Çeltik, Pamuk, Nohut, Soya, Şekerpancarı, Tütün, Yulaf) | Kardeşlenme ve çiçeklenme dönemlerinde 2 uygulama | 300 -500 ml/da |
Bahçe Bitkileri (Bezelye, Fasulye, Havuç, Patates, Pırasa, Sarımsak, Soğan, Ispanak, Enginar, Kereviz, Lahanagiller ) | Çiçeklenme öncesi; çiçeklenmeden sonra 10-15 gün aralıklarla 3 uygulama. | 200-300 ml/da |
Sebzeler (Tarla) Biber, Çilek, Domates, Hıyar, Kabak, Karpuz, Kavun, Patlıcan | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde. | 250-300 ml/da |
Sebzeler (Sera) Biber, Çilek, Domates, Hıyar, Kabak, Karpuz, Kavun, Patlıcan | Çiçeklenme öncesi; meyve tutumu; meyve olgunluğu dönemlerinde. | 250 - 300 ml/100 L su |
Narenciye (Greyfurt, Limon, Mandalin, Nektarin, Portakal) | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda. | 200 - 300 ml/100 L su |
Yeşillik (Marul (Tarla), Marul (Sera), Maydonoz) | Şaşırtmadan 10-15 gün sonra 20 günde bir uygulama. | 250 ml/ 100 L su |
Kesme Çiçek (Karanfil, Gül vs) | Ekimden 15-20 gün sonra başlamak üzere 20 günde bir uygulama. | 250-300 ml/100 L su |
Zeytin | Tomurcuk oluşum, çiçeklenme öncesi ve meyve renk değişimi sırasında ve gerekli ise hasattan sonra. | 250-300 ml/100 L su |
Bağ | Çiçeklenme öncesi, taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu dönemlerinde. | 250 - 300 ml/100 L su |
Ceviz | Çiçeklenme öncesi taç yaprakların dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde. | 250 ml/100 L su |
Fındık | Çiçeklenme öncesi taç yaprakların dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde. | 250 ml/100 L su |
Kestane | Çiçeklenme öncesi taç yaprakların dökümünde ve meyve tutumu dönemlerinde. | 250 ml/100 L su |
Kivi | Vegetatif gelişme ve çiçeklenme öncesi -Taç yaprakları döküldüğünde, meyve tutumu döneminde ve meyveler 6-7 cm çaplı olduğunda. | 150-200 ml / 100 L su 250-300 ml / 100 L su |
Kolza | Yan dalların oluşumu ve gövdenin uzama dönemlerinde 2 uygulama. | 200 ml/da |
Mercimek | Ekimden 25 gün sonra 15 gün arayla 3 uygulama. | 250-300 ml/da |
Mısır | Ekimden 25 gün sonra 15 gün arayla 3 uygulama. | 250-300 ml/da |
Nar | Çiçeklenme meyve dökümü ve oluşumu renk değişimi don gibi kritik dönemlerde 12-14 gün aralıklarla 2-4 uygulama (1-2 yaşındaki genç bitkilerde düşük dozu kullanınız.) | 250-350 ml/da |
Yerfıstığı | Ekimden 25 gün sonra 15 gün arayla 3 uygulama. | 250 - 300 ml/da |
Antepfıstığı | Çiçeklenme öncesi taç yaprakların dökümünde ve meyve tutumu döneminde. | 250 ml/ 100 L su. |
Topraktan uygulama: 500-750 cc/da genel uygulama önerilir. Bitki çeşit ve vejetatif gelişimine göre bu doz arttırılıp azaltılabilir. Daha ayrıntılı bilgi için; 0242 344 83 88 veya 0533 740 18 80 nolu telefonumuzdan, ayrıca www.makrotarim.com.tr internet adresimizden bize ulaşabilirsiniz.
HATIRLATMA: Bu ürün hem topraktan hem yapraktan uygulanır. Kullanılacak kültür bitkisine göre ayarlanan doz, gerekli miktar su ile seyreltilerek topraktan uygulamalarda sulama sistemine enjekte edilir, yapraktan uygulamalarda ise yine gerekli miktarda ayarlanan doz yeterli miktarda su ile yapraklara pülverize edilir. Her ne kadar diğer gübre ve ilaçlar ile karışabilse de karışımdan önce mutlaka ön test yapınız. Uygulama esnasında hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir, cilde bulaşmamasına dikkat edilmeli, bulaşması durumunda bolca temiz suyla yıkanmalıdır. Rüzgarlı, çiğli, don riski olan günlerde ve yağışlı havalarda yaprak uygulaması önerilmez. Uygulama sabah veya akşam üzeri yapılmalıdır. Ürünü çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak korunaklı bir yerde (5-35 °C sıcaklıkta) muhafaza ediniz. Yaprak ve/veya toprak analizi yaptırılarak gübre kullanılması tavsiye edilir.
Ambalaj Şekli: 1L x 20, 5L x 4, 10L x 2, 20L