• Hemen Teklif Al
  • info@makrotarim.com.tr
  • +90 242 344 83 88
Makro Tarım Türkiye
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Kariyer
    • Galeri
    • Bayilerimiz
  • Ürünlerimiz
    • Makro ve Mikro Element İçeren Ürünler
      • Mikro Elementli Ürünler
      • Fosforlu Ürünler
      • Potasyumlu Ürünler
      • Kalsiyumlu Ürünler
      • Azotlu Ürünler
      • Bakırlı Ürünler
      Özel Ürünler
      • guard 25
      • mak pH
      • TUKOM
      • redkey
      • Gölgeci
      • SEKBAN 4R
      Organik Madde İçeren Ürünler
      • Amino Asit İçeren Ürünler
      • Organik Karbonlu Ürünler
      • Deniz Yosunu
      NPK Damlama Gübreleri
      • Toz Damlama Gübreleri
      • Sıvı Damlama Gübreleri
  • Gübreleme
  • Belgeler
    • Katalog
    • Faydalı Bilgiler
    • Üretici Lisans Belgeleri
    • Organik Ürün Etiket - Tescil Belgeleri
    • Kimyasal Ürün Etiket - Tescil Belgeler
  • Blog
  • İletişim
    Hemen Teklif Al
  • Anasayfa
  • Kurumsal
    • Hakkımızda
    • Kariyer
    • Galeri
    • lang.ourDealer
  • Ürünlerimiz
    • Makro ve Mikro Element İçeren Ürünler
      • Mikro Elementli Ürünler
      • Fosforlu Ürünler
      • Potasyumlu Ürünler
      • Kalsiyumlu Ürünler
      • {{trans:lang.nitrogen}
      • Bakırlı Ürünler
    • Özel Ürünler
      • Gölgeci
      • guard 25
      • mak pH
      • redkey
      • SEKBAN 4R
      • TUKOM
    • Organik Madde İçeren Ürünler
      • Amino Asit İçeren Ürünler
      • Organik Karbonlu Ürünler
      • Deniz Yosunu
    • NPK Damlama Gübreleri
      • Toz Damlama Gübreleri
      • Sıvı Damlama Gübreleri
  • Gübreleme
  • Belgeler
    • Katalog
    • Faydalı Bilgiler
    • Üretici Lisans Belgeleri
    • Organik Ürün Etiket - Tescil Belgeleri
    • Kimyasal Ürün Etiket - Tescil Belgeler
  • Blog
  • İletişim

Email

Telefon

+90 242 344 83 88

Adres

Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım, Antalya Bulvarı No: 15 , 07190 , Döşemealtı / ANTALYA

Whopping

  Anasayfa   →   Whopping
Whopping

Whopping

Şeker pancarından küspe değil, yüksek polar(şeker) bekleyenlerin ürünü.

ÜRÜN HAKKINDA: Whopping; Yüksek Potasyum (K2O) ve mikro elementler ile güçlendirilen bu ürün bitkisel üretime özellikle meyve oluşum başlangıcında (ilk meyve teşekkülünden sonra) tavsiye edilen, meyvelerde irilik, renk ve aromanın artırılması, Mısır ve Hububatta dane iriliği, protein ve glüten miktarının ve Şeker Pancarın da Şeker oranın artırılmasına yönelik tavsiye edilir. Ayrıca endüstri bitkilerinden Pamuk üretiminde özellikle çiçeklenmeden sonra elyaf kalitesinin ve miktarının artırılmasında son derece etkili, spesifik ve aranan bir ürünüdür.

Garanti Edilen İçerik

% 

Toplam Azot (N)

4.00

Nitrat Azotu (N-NO3)

4.00

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)

15.00

Suda Çözünür Bor (B)

1.50

Suda Çözünür Bakır (Cu)

0.50

Suda Çözünür Demir (Fe)

5.00

Suda Çözünür Mangan (Mn)

5.00

Suda Çözünür Molibden (Mo)

0.02

Suda Çözünür Çinko (Zn)

2.00

BİTKİYE ETKİSİ

Potasyum (K2O): Bitkisel üretimde olmazsa olmaz bitki besin elementlerinden olup, bitkilerde dokular arası sıklığı sağlar. Böylece bitkilerin hastalıklara, stres koşullarına, soğuğa ve sıcağa dayanımı artar. Bitki hücrelerinde tuz ve suyu dengeleyerek solgunluğu azaltır. Meyve saplarını dayanıklı kılacağından meyve dökülmelerinde azalmayı sağlar. Potasyum meyvelerde; irileşme, renk ve aromanın artışına neden olan mutlak gerekli bir bitki besin elementidir. Ayrıca meyvelerin şekil bozukluklarını önler, nakliye dayanımı ve raf ömrünü uzatır.

Azot (N): Bitkide birçok önemli organik bileşiğin yapısında yer alır. (Proteinler, Amino Asitler, Enzimler, Nükleik Asitler, Klorofil, ATP, ADP Azot içeren önemli organik bileşiklerdir.) Bitkide yeni hücrelerin oluşması için Azot gereklidir. Noksanlığında büyüme yavaşlar, kök gelişimi özellikle köklerde yan kökçük oluşumu azalır.

Bor (B): Polenlerin (çiçek tozlarının) çimlenmesinde, zayıf meyve tutumunun giderilmesinde, Meyve tutumu ve meristem doku bünyesinde, Nükleik asidin sentezlenmesinde, Şeker (Karbonhidratın) ve Protein sentezinde, Şekerin yapraklardan depo organlarına iletilmesinde, Apikal tomurcuklar da nekrozların ve meyve lekelerinin önlenmesinde çok aktif olan bir bitki besin elementidir. Noksanlığında; Döllenme ve meyve oluşumunda yetersizlikler, Büyüme konisinde ölümler ve yapraklarda şekil bozuklukları, Gövde de ise çatlama ve çürümeler gözlenir.

Bakır (Cu): Bitkilerde; fotosentezin sürekliliğinin sağlanmasında, enzim aktivitelerinin artırılmasında klorofil oluşumunun desteklenmesi bitki bünyesinde protein kullanımının ayarlanması ve protein oluşumunun desteklenmesinde ve A vitaminin sentezlenmesi gibi birçok hayati fonksiyonda yer alır. Noksanlığında yapraklarda grimsi yeşil renk ve solmalar görülür. Gelişme yavaşlar, dalların uç kısımlarında kurumalar meydana gelir.

Demir (Fe): Demir Tarımsal üretimde toprakta yüksek pH ve kireç, demirin fosfor veya diğer bitki besin elementleri tarafından bağlanması, aşırı nemlilik ve yoğun bitkisel üretimden dolayı demirin tüketilmesi Kültür bitkilerinde DEMİR NOKSANLIĞI olarak karışımıza çıkar. En belirgin ve bariz belirtisi, sararan yapraklardır. Demir noksanlığında tedbir alınmaz ise; meyvelerde önemli verim ve kalite kayıplarının yanında, bitkilerde ölümler (kurumalar) kaçınılmazdır.

Molibden (Mo): Azot ve Karbonhidrat sentezinde çok etkili bir bitki besin elementidir.

Mangan (Mn): Yaprak ayasının genişlemesini teşvik ederek, Fotosentez ve döl tutumunu artırır. Eksikliğinde yapraklarda üniform renk açılması ile kendini gösterir. İleri noksanlıklarda ise küçük nekrotik lekeler kahverengiye dönerek yaprağın ölümüne neden olur. Mangan (Mn) eksikliğinin ileri durumlarında Şeker Pancarında şeker oranı ciddi oranda (%30>) düşüş gösterir. Yapraklardaki nekrotik lekelerden dolayı yapraklar normal işlevini gerçekleştiremez. Bundan dolayı fotosentez ve meyvelerde renk-şeker oranı olumsuz etkilenir. Fasülye vb bitkilerde ya dane oluşmaz ya da çok küçük kalır ve danelerde nekrozlar görülür. Mangan’a en duyarlı bitkiler, domates, salatalık, fasülye, soğan, bezelye gibi sebzeler şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçlarıdır.

Çinko (Zn): Bitkilerde büyüme hormonlarında yer alır. Kök gelişimini teşvik eder. Bitkileri ve Kökleri sıcağa soğuğa karşı dirençli kılar. Çiçeklenme ve meyve tutumunu arttırır. Meyve dökülmesini önler. Tohuma uygulamalarda tohumların Çimlenme gücünü arttırıcı etkiye sahiptir. Meyve ağaçlarında sürgün sayısını artırır. Noksanlığında Köklenme, Çiçeklenme ve meyve tutumu azalır, kalite düşer. En dikkat çeken noksanlık belirtisi, küçülmüş yapraklar (rozetleşme) ve büyümenin yavaşlamasıdır.

ÖNERİLEN BİTKİLER VE ÖNERİ DOZLAR

Sebzeler (Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan, Kabak, Fasülye, Çilek, Kavun, Karpuz vs.)

Yapraktan Uygulama: İlk meyve teşekkülünden hasat sonuna kadar 10-15 gün aralar le 50-75 gr/100 litre suya (veya dekara) Topraktan Uygulama: Meyvelerde ilk renk oluşumunu takiben, hasat sonuna kadar 7-10 gün aralar le 2-3 kg/da

Tarla Bitkileri (Buğday,Arpa,Yulaf,Mısır,Nohut,Ayççeğ,Fasülye,Çeltk,Yağlı Btkler,Yem Btkler, Yer Fıstığı vs.) 

Dekara 80-100 gr. gelecek şekilde yapraklara püskürtülür. Üretim periyodu boyunca 8-10 gün aralıklar le 2-3 uygulama önerlir.

Şeker Pancarı

8-10 yapraklı döneminden, hasada kadar 10-15 gün aralar le 2-3 uygulama önerilir. Yapraktan 100-125 gr/da. Yağmurlama(spring) sulamadan: Dekara 80-100 gr. dozunda önerlir.

Meyveclik (Elma,Armut,Kraz,Şeftal,Kayısı,Ayva,Erk,Cevz,Badem,İncr,Kv,Nar vs.)

Taş çekirdekli meyvelerde çağla döneminden başlanarak, diğer meyvelerde ilk renk düşümünü takiben 7-10 gün aralar le 1 ton suya 0,8-1,0 kg dozunda, 2-3 uygulama önerilir.

Bağ-Zeytin

Bir ton suya 0,8-1,0 Kg dozunda, ilk meyve oluşumundan hasada kadar, 10-15 gün aralar le 2-4 uygulama

Narenciye

Haziranda boncuk döneminde ve renklenme başlangıcında olmak üzere dekara 80-100 gr. dozunda 2-3 uygulama önerilir.

Muz

İlk meyve oluşumundan, meyvelerin standart büyüklüğüne ulaşıncaya kadar. Yapraktan dekara 80-100 gr. dozunda 2-4 uygulama. Topraktan (damla sulama): 2-2,5 kg/da

Fındık

İlk meyve oluşumunda ve ç doldurma dönem başlangıcında olmak üzere, dekara 80-100 gr. dozunda 2-3 uygulama

Diğer Ürünler

100 litre suya 50-100 gr. dozunda yapraktan, 1,5-2,5 kg dozunda se topraktan uygulama önerilir.

Toprak ve yaprak analiz yaptırılarak gübre kullanılması tavsiye edilir.

HATIRLATMA: Uygulama tablosundaki bilgi ve öneri dozları genel bilgilendirme amaçlı olup, yapraktan uygulamalarda yaprak analizine göre, topraktan uygulamalarda toprak analizine göre yapılacak öneri dozları esas alınmalıdır. Bu ürün diğer yaprak, taban gübreleri ve zirai mücadele ilaçları ile karışabilir. Geniş alan uygulamalarında ve/veya tereddüt halinde ön test yapınız. Rüzgarlı ve yağışlı havalarda uygulama yapılması önerilmez. Uygulama sabah veya akşam üzeri yapılmalı, uygulama esnasında hiçbir şey yenilmemeli ve içilmemelidir.

AMBALAJ: 1 Kgx20 Ad/Koli, 2,5 Kgx8 Ad/Koli, 5 Kgx4 Ad/Koli, 10 Kgx2 Ad/Koli

Diğer Ürünlerimiz

  • Bakırlı Ürünler 3
  • Fosforlu Ürünler 4
  • Kalsiyumlu Ürünler 4
  • Azotlu Ürünler 3
  • Mikro Elementli Ürünler 15

Yeni Ürünler

  • Cytolife Plus
  • Ly-Cupper Gold
  • STYM 25
Yol Tarifi Al

Hemen Ara

+90 242 344 83 88
Mesaj Bırak

Makro Tarım Hakkında

Antalya – Türkiye de 1996 yılında ticari faaliyetine başlayan Makro Tarım

25 yılı aşkın Bitki Besleme & Bitki Koruma tecrübesi ile , işlevsel , teknik ve profesyonel çalışma ekibi oluşturularak sektörde faaliyetine devam eden uluslararası ticari bir şirkettir.


Faydalı Linkler

  • Hakkımızda
  • Bizden Haberler
  • Faydalı Bilgiler
  • İletişim

Blog

  • 2022 İzmir Fuarı 2022 İzmir Fuarı
  • Adana ve Kahramanmaraş Bayilerimizi Ziyaret Ettik Adana ve Kahramanmaraş Bayilerimizi Ziyaret Ettik

İletişim

  • Organize Sanayi Bölgesi 1. Kısım, Antalya Bulvarı No: 15 , 07190 , Döşemealtı / ANTALYA
  • +90 242 344 83 88
  • info@makrotarim.com.tr
Web Tasarım Goviva
Hemen
Teklif
Al
Hemen Teklif Alın
  • Makro Tarım
    Anasayfa
  • Makro Tarım Şimdi Ara
    Ürünlerimiz
  • Makro Tarım Şimdi Ara
    Hemen Ara

  • İletişim
  • Teklif Al+90 242 344 83 88
    Makro Tarım Türkiye

    Aramayı Tamamlamak için enter'a basınız